Харківський національний медичний університет намагався зробити ремонт за завищеними цінами

7 лютого 2019 о 15:41
454

За результатами проведення відкритих торгів Харківський національний медичний університет уклав угоду з ТОВ «Будівельник» щодо проведення ремонтних робіт вартістю 6,7 млн грн. Мова йде про реконструкцію навчального комплексу — віварію університету, повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на ProZorro.

Пропозицію єдиного конкурента відхилили

Пропозицію єдиного конкурента — ТОВ «Промтехбудінвест» — відхилено через відсутність банківської гарантії.

Яка ж різниця у цінах куплених матеріалів?

Журналісти зауважують, що в наданих кошторисах підрядник суттєво завищив вартість будматеріалів. Так, плити перекриття ПБК 126-12 планують купувати по 29 670 грн./шт. Для порівняння, в мережі Інтернет можна знайти такі плити по 14 тис. грн. Тобто загальна різниця на цій позиції становить близько 400 тис. грн. Крім того, сітку з арматури 4 ВРІ 50×50 планують купувати по 45 195 грн./т при тому, що подібну сітку можна придбати по 25 тис. грн. з ПДВ. Швелерну сталь № 27 купують по 41 450 грн./т, хоча реальна ціна з ПДВ у Харкові становить 24 600 грн./т.

Постійні підрядники медичного університету

Засновниками ТОВ «Будівельник» значаться підприємці Михайло Харнам, Леонід Надточий, Олексій Чуприн. Це один з постійних підрядників медичного університету.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли про запобігання незаконній передачі приміщень Харківського національного медичного університету.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами dozorro.org