Розширено можливості для реабілітації осіб з інвалідністю

4 лютого 2019 о 16:44
753

Розвиток системи комплексної реабілітації

22.01.2019 р. набрав чинності Наказ  Міністерства соціальної політики України № 1905 «Питання надання реабілітаційних послуг особам з інвалідністю», яким внесено зміни до «Типового положення про центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю». Зміни внесено згідно зі статтями 10 та 17 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», а також Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 80 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 2018 р. № 587).

Зміни, внесені документом:

  • У пункті 1 розділу I Типового положення про центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 9 серпня 2016 р. № 855, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 1 вересня 2016 р. за № 1209/29339, слово «двох» замінено словом «трьох».

Варто зазначити, що відповідно до Типового положення центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю — це  реабілітаційна установа, цільовим призначенням якої є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, та/або дітей з інвалідністю, та/або дітей віком до вже не двох, а трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

  • Також визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства соціальної політики України від 3 червня 2014 р. № 347 «Про затвердження Порядку взаємодії державних органів та установ щодо професійної реабілітації, зайнятості та працевлаштування інвалідів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 червня 2014 р. за № 672/25449.
  • Управління інтегрованих соціальних послуг (І. Пінчук) має забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
  • Контроль за виконанням цього наказу покладено на заступника міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції О. Чуркіну.

Нагадаємо, ми повідомляли, що дітям, яким не встановлено інвалідність, надаватимуть матеріальну допомогу.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами
zakon.rada.gov.ua