Національна служба здоров’я України повідомляє про результати роботи третьої хвилі укладення договорів

23 січня 2019 о 09:52
942

Третя хвиля подання заяв від медичних закладів

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє про, те що під час третьої хвилі подання заяв отримано 1207 заяв від медичних закладів. 10 заяв було відхилено через невідповідність вимогам.

На сьогодні підписано 1054 договори. Цим закладам також надійшли на підпис звіти, і вони найближчим часом отримають оплату від НСЗУ за договором.

Помилка електронної системи

Також стосовно 143 закладів система видала помилку, через яку неможливо зараз укласти договір. Електронна система налаштована так, щоб пильно відстежувати всі дані і всю інформацію, які у ній зберігаються, і не допустити втручання в систему. І тому, коли заклади вносили зміни у договір уже після подання заяви на укладання, система такий договір не пропустила і видала помилку. Це свідчить про високий рівень захищеності системи і даних. Але, з іншого боку, зараз це ускладнило процес підписання договорів зі 143 закладами.

Команда НСЗУ зараз робить усе можливе, аби в найкоротший термін усунути помилку, сподіваючись, що вже у найближчі дні  можна буде укласти договори, які залишилися, і направити оплати закладам у терміни, визначені законодавством.

Важкий бюджетний  процес

Початок року завжди важкий через особливості бюджетного процесу, а цього року ще й тому, що багато речей на рівні держави в системі охорони здоров’я відбуваються вперше — як то укладання договорів через електронну систему здоров’я.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли про те, що у електронній системі охорони здоров’я відбулися зміни.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr