МОЗ України перевірить діяльність медичного університету: відкрито кримінальне провадження

17 грудня 2018 о 14:21
1708

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України разом з іншими міністерствами та службами врегульовують ситуацію з оплатою навчання іноземних студентів, що склалася в Донецькому національному медичному університеті (ДНМУ) у місті Кропивницькому. Наразі про депортацію студентів з Індії не йдеться.

Нагадаємо, громадяни Індії сплатили за навчання в ДНМУ фірмі-рекрутеру ТОВ «Українські освітні послуги», але ці кошти до університету не надійшли, а офіційні документи, очевидно, були підроблені. За цими фактами вже відкрито кримінальне провадження.

МОЗ України вважає неприпустимими будь-які зловживання та перешкоди для освіти іноземних громадян у нашій країні, тому ініціює комісійну перевірку діяльності ДНМУ у частині прийому на навчання — проведення оплати за навчання іноземних громадян. При цьому студентів з Індії не депортують з України. Повідомляється, що МОЗ України надіслало лист Державній міграційній службі щодо роз’яснення легальності перебування громадян Індії в Україні. Тепер Міграційна служба чекає офіційного роз’яснення від університету.

МОЗ України продовжує тримати на контролі це питання. Уже відбулося дві зустрічі МОЗ України з представниками Посольства Республіки Індія, керівництвом ДНМУ та Українського державного центру міжнародної освіти. МОЗ України закликає студентів з обережністю ставитися до посередників і укладати двосторонні угоди безпосередньо між студентом і закладом вищої освіти. Це допоможе уникнути можливого шахрайства.

Нагадаємо, в нашій державі стартує Україно-швейцарський проект «Розвиток медичної освіти в Україні».

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua