Екстрена медична допомога: столичний автопарк поповнено 25 новими автівками

22 червня 2018 о 12:00
404

Мер столиці Віталій Кличко передав 24 нових санітарних автомобілі з сучасним медичним обладнанням для потреб екстреної медичної допомоги столиці. А також один оперативний, спеціально обладнаний, медичний спецавтомобіль для швидкої доставки необхідних ліків чи вакцин.

Про автомобілі

У модулі авто вбудовано холодильний бокс для зберігання медичних препаратів в умовах низьких температур.

Загальна вартість придбаних автомобілів — понад 50 млн грн. Вони обладнані усім необхідним для надання первинної екстреної допомоги та сучасним устаткуванням для поверхневої діагностики.

«Такі ж швидкі працюють у Європі. У нових автомобілях все передбачено для комфортної роботи і водія, і медичного персоналу й для комфортного перебування пацієнта. Вони оснащені найсучаснішим медобладнанням. Європейське місто повинне мати авто швидкої допомоги європейського рівня, — заявив Віталій Кличко. — Я дуже радий, що ми знайшли можливість закупити цю нову, вкрай необхідну техніку. І що з кожним роком ми збільшуємо автопарк таких автомобілів».

Він нагадав, що упродовж 2016–2017 рр. щорічно близько 40 млн грн. виділялося на фінансування екстреної медичної допомоги столиці. У 2016 р. місто передало медикам 100 швидких, минулого року —15 спеціальних санітарних автомобілів із сучасним медобладнанням. Також виконано роботи з капітальних і поточних ремонтів у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва на суму понад 5 млн грн.

Бюджет охорони здоров’я міста Києва

За словами мера, у 2018 р. на охорону здоров’я у бюджеті міста передбачено майже 9 млрд грн., що на 600 млн грн. більше, ніж торік. Ці кошти витратять на збільшення комунальних надбавок для столичних медиків, на ремонти медичних закладів та закупівлю нового сучасного обладнання і спецавтомобілів.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами health.kievcity.gov.ua