Президент України відвідав Лікарню імені І.І. Мечникова

18 травня 2018 о 15:53
446

Президент України Петро Порошенко відвідав Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені І.І. Мечникова, де поспілкувався з пораненими бійцями та медичними працівниками. Візит відбувся 17 травня 2018 р. Глава Держави також ознайомився із започаткованим проектом «Новітні ендоскопічні технології: мінімальні втручання, максимальна ефективність операцій», оглянув Центр інноваційної хірургії лапароскопічного лікування, ургентний операційний блок.

Про візит Президента

Глава Держави поцікавився у лікарів медичного закладу тим, які зміни відбулися за останній період у роботі лікарні. Медики зазначили, що за останній час відбулося багато значущих змін, відбувся перехід на новий рівень надання допомоги, також застосовується нова тактика цієї допомоги. Крім того, лікарня достатньо забезпечена необхідним обладнанням та матеріалами для надання допомоги.

«Ми з вами є рушійною силою змін. Ті, хто вірять в Україну», — звернувся до медиків П. Порошенко.

Президент нагадав про впровадження реформи медичної галузі, а також підкреслив, що держава підтримуватиме освітні програми для лікарів, в тому числі і в європейських країнах. «Так само, як ми зробили армію, коли не ми до них, а вони до нас їдуть вчитися, як боронити державу. Я дуже мрію, щоб і до наших лікарів з усього світу їздили вчитися, як вони працюють», — сказав Глава Держави.

Президент зазначив, що за останні чотири роки українські військові лікарі врятували тисячі життів українських воїнів та висловив вдячність за цей подвиг. Також він підкреслив, що «Наші медики набули безцінного досвіду в практичній площині».

П. Порошенко привітав медиків зі Святом Вознесіння Христового та Днем вишиванки.

Про Лікарню імені І.І. Мечникова

З 9 травня 2014 р. Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І. Мечникова надає допомогу особам, які отримали поранення під час бойових дій в зоні проведення АТО. У поранених і травмованих із зони АТО переважно вогнепальні переломи кісток кінцівок; проникні торакоабдомінальні поранення, баротравма вибуховою хвилею, вогнепальні поранення головного мозку, хребтово-спінальні поранення, опіки, поєднана та комбінована травма.

В лікарні утворено Центр інноваційної хірургії, до якого входитимуть профільні хірургічні відділення, планові та ургентні операційні блоки, ангіографічний комплекс та навчальна частина. Щорічно в Лікарні імені І.І. Мечникова виконується понад 20 тис. операцій. Відкриття Центру дозволить більше половини втручань проводити з мінімальною травматизацією та операційним ризиком. Вже до кінця 2018 р. заплановано провести близько 5 тис. операцій з використанням поставленої ендоскопічної техніки, а наступного року виконати понад 10 тис. міні-інвазивних оперативних втручань.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua