Вибір лікаря 2018: набув чинності відповідний наказ МОЗ України

5 квітня 2018 о 14:35
2306

Набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 19.03.2018 р. № 503 «Про затвердження Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, та форми декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу» у зв’язку з опублікуванням в газеті «Офіційний вісник України» № 23 від 23.03.2018 р.

Про що документ

Нагадаємо, у документі йдеться, що цей Порядок є обов’язковим для виконання усіма надавачами медичних послуг, що надають медичні послуги, пов’язані з первинною медичною допомогою (ПМД), за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

У цьому Порядку термін «Декларація про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу» (далі — Декларація) означає документ, що підтверджує волевиявлення пацієнта (його законного представника) про вибір лікаря, який надаватиме йому ПМД.

Наводяться правила вибору, зміни та відмови від лікаря, який надає ПМД, правила заповнення та подання Декларації, припинення та тимчасового призупинення дії Декларації.

Про приписну кампанію

Приписна кампанія до лікарів первинної ланки стартувала по всій Україні 2 квітня 2018 р. Українці можуть вільно обирати сімейного лікаря, терапевта, педіатра та укладати з ними декларації в електронній системі охорони здоров’я.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами rada.gov.ua