Іспит «Крок 3» для інтернів має пройти 27 березня 2018 року

21 березня 2018 о 17:47
766

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України інформує, що 27 березня 2018 р. в усіх закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців у галузі охорони здоров’я, заплановано проведення ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 3» для інтернів. Цьогоріч іспит складатимуть 5593 інтерни. Успішне складання «Крок 3» дає можливість закінчити навчання в інтернатурі та отримати первинну спеціалізацію, що є необхідною умовою подальшого працевлаштування.

Ситуація в НМУ ім. О.О. Богомольця

Враховуючи ситуацію, що склалася у Національному медичному університеті (НМУ) ім. О.О. Богомольця, де 20 лютого 2018 р. не було забезпечено проведення іспиту «Крок 1. Стоматологія», Міністерство неодноразово наголошувало на необхідності якнайшвидшого врегулювання проблемних питань підготовки іспитів у зазначеному університеті. За інформацією, наданою виконувачем обов’язків ректора Ярославом Цехмістером, університетом розпочато переговорну процедуру із закупівлі послуг із тестування. Відповідна інформація розміщена на порталі ProZorro.

Директор Центру тестування Ірина Булах поінформувала МОЗ про те, що Центр тестування опрацював запропонований НМУ ім. О.О. Богомольця проект договору й не заперечує проти його змісту та готовий у визначений законодавством термін (26.03.2018 р.) його підписати, про що повідомив НМУ ім. О.О. Богомольця.

Позиція МОЗ України

МОЗ наголошує, що забезпечення прав студентів та інтернів та належна організація і проведення ліцензійних інтегрованих іспитів, які є частиною державної атестації, й надалі залишаються пріоритетом в діяльності Міністерства.

МОЗ закликає всіх учасників навчального процесу дотримуватись вимог законодавства при організації та проведенні ліцензійних інтегрованих іспитів та бажає успіху тим, хто складатиме іспит вже 27 березня.

Нагадаємо, раніше МОЗ України відсторонило від виконання обов’язків ректора НМУ ім. О.О. Богомольця Катерину Амосову та директора Центру тестування І. Булах через зрив ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 1» для стоматологів.

К. Амосова у свою чергу звинуватила керівництво МОЗ України у порушенні закону.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua