Олександр Аніщенко: «Вже за 2–3 роки Україна має вийти на необхідний рівень імунізації в країні»

27 травня 2011 о 11:18
394

Олександр Аніщенко: «Вже за 2–3 роки Україна має вийти на необхідний рівень імунізації в країні»На цьому міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко наголосив під час зустрічі з Головою Регіонального офісу ЮНІСЕФ країн Східної та Центральної Європи і країн СНД Стівеном Алленом та представником ЮНІСЕФ в Україні Юкіо Мокуо.

У ході зустрічі особливу увагу було приділено питанням імунізації в Україні.

«Сьогодні головне завдання Міністерства охорони здоров’я України — забезпечити виконання плану щеплень на 100%. Вже розпочата тендерна закупівля вакцин», — зазначив міністр. При закупівлі вакцин відомство заінтересоване не лише у їх кількості, але і в якості. Також для пов­ного забезпечення виконання графіка календаря щеплень розроблено та внесено зміни в наказ Міністерства охорони здоров’я України від 03.02.2006 р. № 48, який вже набув чинності.

«Нам приємно бачити з боку нового керівництва Міністерства охорони здоров’я України розуміння та готовність до дій щодо покращання стану охоплення імунізацією в Україні», — сказав Стівен Аллен. Регіональний директор також підтвердив, що ЮНІСЕФ і надалі готовий надавати експертну підтримку Міністерству заради покращання здоров’я дітей в Україні.

За матеріалами www.moz.gov.ua