Вміст забруднюючих речовин у харчових продуктах: розроблено нові вимоги

7 березня 2018 о 14:44
638

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України повідомляє про оприлюднення проекту наказу «Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах».

Мета проекту наказу

Метою проекту наказу є виконання Всеохоплюючої стратегії імплементації глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 р. № 228-р.

Проект наказу гармонізовано з Регламентом Європейського Союзу від 19 грудня 2006 р. № 1881/2006 про встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах (зі змінами).

Про що документ?

Проектом наказу пропонується внести зміни до Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», затверджених наказом МОЗ України від 13 травня 2013 р. № 368, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 18 травня 2013 р. за № 774/23306, виклавши їх у новій редакції.

Куди надавати пропозиції?

Зауваження та пропозиції приймаються Управлінням громадського здоров’я МОЗ України протягом місяця з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу:

01601, Київ, вул. Грушевського, 7.

Контактні особи:

Руденко Ірина Сергіївна, тел.: 253-74-53.
Дудін Олег Валеріанович, тел.: 253-01-00, e-mail: [email protected].

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua