Призначено міністра охорони здоров’я України

24 травня 2011 о 13:45
781

Під час зустрічі з Олександром Аніщенком Президент України наголосив, що реформування медичної галузі є найважливішим пріоритетом влади.

«Я маю велику надію, що Ви як відповідальна людина візьметеся за цю справу і будете впевнено її вести. Такий шанс я Вам даю. І буду постійно тримати це питання на контролі», – наголосив Глава держави.

Віктор Янукович зауважив, що Міністерство охорони здоров’я України має очолювати фахівець, який компетентно запроваджуватиме реформи у медичній сфері.

«На цій посаді потрібна, по-перше, досвідчена людина. По-друге, людина, яка  розуміє, в якому стані зараз знаходиться українська медицина, людина, здатна згуртувати навколо себе команду й ефективно реформувати систему охорони здоров’я», – сказав Президент, звертаючись до О. Аніщенка.

У свою чергу Олександр Аніщенко наголосив, що розуміє всю складність завдань, поставлених перед ним Президентом.  Він запевнив,  що докладе всіх зусиль для негайного покращення ситуації у сфері охорони здоров’я.

Віктор Янукович зауважив, що сьогодні вже є певні напрацювання  в напрямку реформування української медицини.  Він нагадав, що реформи в українській медицині розпочалися з пілотних проектів у чотирьох областях України. «Зараз дуже важливо, щоб цей експеримент, який розпочався у чотирьох регіонах, логічно завершився, щоб ми довели цю справу до кінця», – підкреслив Глава держави.

За матеріалами www.president.gov.ua

___

Указ Президента України від 24.05.2011 № 596