40% дітей в Україні мають хронічні захворювання

24 травня 2011 о 12:54
480
Спеціальності :

40% дітей в Україні мають хронічні захворювання«На жаль, стан здоров’я дітей в Украї­ні викликає дуже велике занепокоєння», — заявив Микола Азаров. Він відзначив, що рівень захворюваності й поширеності хвороб щорічно підвищується у всіх вікових категоріях.

За словам Прем’єр-міністра, запроваджені Урядом обов’язкові медичні огляди не просто виявили негативну тенденцію захворюваності серед дітей, але й дозволили вчасно діагностувати хвороби і бити на сполох.

«За даними обстеження, хронічні захворювання практично виявлені у 40% наших дітей», — зазначив М. Азаров. Крім того, за його словами, збільшується і кількість дітей, віднесених до соціаль­но незахищених категорій населення: дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених, багатодітних і неблагополучних сімей, дітей з особливими потребами тощо.

М. Азаров наголосив, що Уряд України не може не реагувати на такий стан справ. За його словами, цю негативну тенденцію необхідно переламати: «Ми не вправі просто констатувати такий тривожний стан. Ми зобов’язані його виправити всіма доступними державі способами».

За матеріалами www.kmu.gov.ua