Сімейні лікарі Закарпаття отримають сучасне обладнання та оргтехніку

16 лютого 2018 о 11:07
552

9082953235Представники Угорського уряду передали Закарпатській обласній організації «Червоного Хреста» як гуманітарну допомогу обладнання для 57 сімейних амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів області.

Загальна вартість гуманітарного вантажу — понад 120 тис. євро (близько 4 млн грн.). У переліку обладнання: сучасні комп’ютери з програмним забезпеченням, тонометри, офтальмо­скопи та отоскопи, вимірювачі глюкози, холестерину, ваги для немовлят, холодильники для зберігання медичних препаратів, сумки-холодильники для вакцин та інше устаткування.

З угорського боку участь у передачі взяли Уповноважений Уряду Угорщини Іштван Грежа та керівники двох консульських установ, що працюють в області. Закарпаття представляли голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль та народний депутат Василь Брензович, який ініціював цю гуманітарну акцію.

«Забезпечення первинної медичної допомоги в селі є одним із ключових питань медицини області, — зазначив Г. Москаль. — Закарпаття має найбільшу частку сільського населення по Україні. І від того, як оснащене робоче місце сімейного лікаря, залежить своєчасність і якість надання медичної допомоги, здоров’я, а подекуди — й життя пацієнтів. Це не перша допомога, яку ми отримуємо від Угорського уряду і за яку висловлюємо щиру вдячність».

«Угорщина була і є добрим сусідом для України, — наголосив Іштван Грежа. — Ми промоніторили ситуацію з амбулаторіями у п’яти районах Закарпаття і відгукнулися на прохання пана Брензовича допомогти оснастити їх для якісної діагностики та лікування закарпатців. Наша країна й надалі підтримуватиме дружні відносини з Україною і завжди відкрита для співпраці».

Нагадаємо, на Волині розподілили кошти субвенції на розвиток сільської медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua