Медична реформа: Президент підписав ключові законопроекти

28 грудня 2017 о 16:06
766

0909209342328 грудня 2017 р. Президент України підписав ключовий законопроект медреформи № 6327. Це дозволить вже з 2018 р. запустити перші якісні зміни у системі охорони здоров’я країни.

Цей Закон змінює модель фінансування медицини державою та нарешті дає гарантії отримання якісного медичного обслуговування для громадян.

«Підписанням Закону я даю старт реформі. І я сподіваюсь, що 2018 р. стане вдалим роком для медичної спільноти», — зазначив Президент Петро Порошенко.

Також Президент підписав законопроект № 7117 про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, що дає додаткові можливості для розвитку медицини на селі.

«Сьогоднішній день — це результат революції гідності в системі охорони здоров’я, який наша команда почала рік тому. Разом з усіма, хто підтримував зміни, ми проробили велику роботу, але найбільша її частина попереду. Прошу зараз бути активними всіх, дізнаватися про реформи, працювати над ними, бо здоров’я — це те, що стосується кожного», — сказала в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua