Медична реформа буде розглянута Парламентом наступного тижня

11 жовтня 2017 о 11:18
653

523523509Медична реформа може бути розглянута найближчим часом. Голова Парламенту Андрій Парубій 10 жовтня 2017 р. нагадав, що на початку сьомої сесії Верховної Ради України VIII скликання він у своєму виступі сказав, що ця осінь пройде під знаком реформ. Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

«Моя позиція і тоді, і зараз — кожна реформа має розглядатися за повною процедурою обговорення», — наголосив він і зауважив, що не всі тоді вірили, що український Парламент зможе ухвалити всі реформи восени.

«Парламент вже з успіхом пройшов розгляд і ухвалив три реформи, накреслені у наших планах на початку сесії, — освітню, судову, пенсійну. Освітня реформа вже запрацювала!», — підкреслив А. Парубій і нагадав, що 10 жовтня 2017 р. Закон, який вводить у дію пенсійну реформу, опубліковано, а вже 11 жовтня реформа запрацює.

Голова Верховної Ради повідомив, що на черзі — медична реформа. «Ми всі, хто живе в Україні і лікується в українських лікарнях, усвідомлюємо, що система охорони здоров’я працює не так, як слід. Залишити українську медицину у тому пострадянському вигляді, який зараз є, — це злочин!», — сказав він.

На переконання Голови Парламенту, «сфера охорони здоров’я в Україні і фізично, і морально застаріла — її потрібно негайно перезапускати!». «Законопроекти медичної реформи допоможуть оптимізувати витрати на медичну галузь в Україні і реально підвищити її ефективність. Лікарі отримають належну та гідну оплату праці, яка справедливо буде залежати від результату — кількості пацієнтів, яким надано медичну допомогу. Встановлюється державний гарантований пакет послуг та ліків, вартість яких повністю покривається за рахунок бюджетних коштів. Ці послуги та ліки громадяни дійсно отримають безкоштовно. Мільярди бюджетних коштів, що виділяються щорічно на медицину, будуть використовуватися більш ефективно, а громадяни отримають якісну медичну допомогу», — пояснив він основні аспекти медичної реформи.

А. Парубій повідомив, що наступного тижня Верховна Рада розгляне медичну реформу. «Я сподіваюся і вірю, що Парламент ухвалить позитивне рішення, — наголосив він. — Я хочу, щоб в Україні була якісна медицина, щоб українці були здоровими. Я — за медичну реформу!».

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами rada.gov.ua