Проект «Партнерство заради психічного здоров’я» продовжить свою роботу на Львівщині

17 лютого 2015 о 17:41
350

Проект «Партнерство заради психічного здоров’я» продовжить свою роботу на ЛьвівщиніУ січні 2015 р. львівська делегація відвідала Німеччину з офіційним візитом у рамках проекту «Партнерство заради психічного здоров’я».

У складі делегації зі Львова був директор Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації (ОДА) Богдан Чечотка, начальник відділу надання медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Голдун, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з психіатрії Юрій Закаль, головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні та спеціаліст судово-психіатричної експертизи Олександр Фільц.

Проект діяв з 21.11.2008 р., з часу підписання Програми співробітництва між МОЗ України та МОЗ Федеративної Республіки Німеччина (ФРН). Спочатку він поширювався на всю Україну. Однак сьогодні він залишається актуальним лише у Львівській області. Враховуючи цей факт, МОЗ ФРН розглядає можливість продовження співпраці лише на регіональному рівні між урядовими структурами землі Північний Рейн — Вестфалія та Львівської області.

Делегація зі Львівщини ознайомилася зі структурою та роботою психіатричної клініки у м. Лангенфельді. Були обговорені питання щодо надання психіатричної допомоги та її децентралізації, роботи судово-психіатричної служби та організації примусового лікування.

У процесі візиту львівська делегація змогла провести низку переговорів з представниками урядово-політичних інституцій землі Північний Рейн — Вестфалія, зокрема з керівниками проекту, директором регіональної ради землі Рейнланд Ульрікою Любек та заступником мера цієї ж регіональної ради Мартіною Венцель-Янковські.

Парламентський супровід проекту здійснювався Вернером Йостмайєром — головою польсько-німецької парламентської групи парламенту землі Північний Рейн — Вестфалія (Дюссельдорф).

Учасники проекту також були запрошені на заходи, присвячених пам’яті жертв націонал-соціалізму, що відбувалися в парламенті землі Північний Рейн — Вестфалія у Дюссельдорфі.

У рамках візиту делегація взяла участь в LVR-симпозіумі: «Якість у психіатрії — вимірювання, управління, оптимізація», де з доповіддю «Якість в охороні психічного здоров’я: східноєвропейська перспектива» виступив професор О. Фільц.

Б. Чечотка подякував представникам уряду землі Північний Рейн — Вестфалія за підтримку та плідну працю в проекті та висловив бажання розширити співпрацю в сфері надання медичних послуг як мешканцям Львівської області, так і переміщеним особам зі сходу України.

Німецькі колеги також отримали запрошення взяти участь у конференції з нагоди 140-ї річниці заснування психіатричної лікарні «Кульпарків» у Львові, яка має глибоку спільну історичну спадщину з психіатричною лікарнею в Лангенфельді.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами http://www.moz.gov.ua/