На Харківщині планується придбати близько 100 машин швидкої допомоги

4 червня 2013 о 16:37
360

Таке завдання поставив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін перед керівниками районних державних адміністрацій та міст обласного значення в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації 04.06.2013 р.

Він зазначив, що на сьогодні чекати істотних надходжень із Державного бюджету на оновлення парку машин екстреної медичної допомоги не доводиться. Тому на наступний рік необхідно розробити пропозиції в розрізі кожного району та міста обласного значення з придбання нових автомобілів. Якщо в середньому вдасться придбати по дві машини на великий район за рахунок обласного та районного бюджетів і ще по одній — за рахунок спонсорської допомоги, таким чином на наступний рік купити до 100 машин, то автопарк екстреної медичної допомоги суттєво оновиться.

Нагадаємо, що завдяки ініціативі Харківської області, на її території впроваджено автоматизовану систему управління роботою швидкої медичної допомоги, яка вже сьогодні за допомогою сучасного програмного продукту та навігаційного обладнання контролює роботу бригад швидкої медичної допомоги. Це дозволяє ефективно організовувати роботу бригад, контролювати використання пально-мастильних матеріалів та скорочувати термін прибуття бригад на місце події. Так, вже сьогодні середній термін прибуття бригади по місту Харкову становить 9 хв, а поза містом — 20–22 хв.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kharkivoda.gov.ua/