Роман Богачев: «Питання безпеки працівників екстреної медичної допомоги потребує комплексного вирішення»

29 травня 2013 о 14:29
832

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Богачев під час наради з питань організації безпеки працівників екстреної медичної допомоги, яка відбулась у Запоріжжі. Також у нараді взяли участь заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Запорожченко, директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Віталій Казека, керівники медичних закладів області та представники профспілок лікарів швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, що 24 травня 2013 р. психічно хворий житель Запоріжжя викликав бригаду швидкої допомоги, а коли медики прибули на місце, напав на них із кислотою та побутовим льодорубом. У результаті загинула 29-річна вагітна фельдшерка, яка пропрацювала на швидкій 9 років, а лікар-кардіолог та другий фельдшер потрапили до лікарні.

Р. Богачев також зауважив, що дуже вдячний голові Незалежної профспілки лікарів швидкої допомоги Запорізької області Анатолію Сидоренку за конструктивні пропозиції, які Міністерство охорони здоров’я України намагатиметься повністю реалізувати. Адже до вирішення проблеми безпеки медиків слід підходити комплексно: необхідно залучати правоохоронні органи та народних депутатів, вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи і створення безпечних умов праці в екстреній медичній допомозі в цілому.

У свою чергу, А. Сидоренко зазначив, що для збереження здоров’я та життя медиків, на його думку, дуже важливо зокрема забезпечити автомобілі швидкої допомоги «тривожними кнопками», а для того, щоб допомога прибувала оперативно, доцільно укласти угоди з охоронними фірмами, які б страхували міліцію, якщо вона не встигає прибути за викликом.

Після наради Р. Богачев та А. Запорожченко відвідали постраждалих колег, які проходять курс лікування в опіковому відділенні Міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Заступник міністра висловив співчуття родині загиблої від імені міністра охорони здоров’я України та всього колективу відомства.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.moz.gov.ua