Роль доказової педіатрії в сучасній охороні здоров’я

5 жовтня 2010 о 17:12
519
Спеціальності :

Роль доказової педіатрії в сучасній охороні здоров’яВ Одесі під егідою Міністерства охорони здоров’я України, Управління охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації та Одеського національного медичного університету відбувся регіональний науково-практичний семінар «Проблемні питання сучасної педіатрії в безперервній освіті лікаря. Доказова педіатрія в сучасній охороні здоров’я». Темою семінару стали лікувальні та профілактичні аспекти дитячої гастроентерології та нутриціологіі.

У роботі семінару взяли участь провідні спеціалісти галузі: начальник Управління освіти та науки МОЗ України, член-кореспондент НАМН України, професор Олександр Волосовець, член-кореспондент НАМН України, професор Микола Аряєв, голов­ні спеціалісти МОЗ України: з дитячої гастроентерології — професор Олег Шадрін, з дитячих інфекційних хвороб — професор Сергій Крамарев, з підліткової терапії — професор Галина Бекетова та ін.

У програмній доповіді професора Олександра Волосовця було наголошено на стратегічних завданнях галузі, важливості безперервного професійного розвитку лікарів і дотримання протоколів лікування дитячих хвороб, а також на програмних питаннях імунопрофілактики, реальних шляхах їх вирішення, сучасній ролі університетських лікарень, зокрема, на прикладі клініки Одеського національного медичного університету, на реальних шляхах впровадження існуючої системи безперервного професійного розвитку дитячого лікаря, важливості дотримання Етичного кодексу лікаря України.

Учасники семінару приділили значну увагу питанням харчування здорової та хворої дитини в різному віці, проблемі харчової алергії, диференційному діагнозу синдрому абдомінального болю та підходам до його терапії, численним профілактичним питанням у дитячій гастроентерології.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
© Lunamarina / Dreamstime.com / Dreamstock.ru