Медики Дніпропетровщини навчають підлітків контрацепції

20 березня 2013 о 15:31
298

У 2012 р. показник підліткових абортів на Дніпропетровщині знизився утричі. Так, у 2011 р. на 1 тис. населення підліткового віку припадало 9 абортів, то у 2012 р. цей показник знизився до 3. Про це повідомила голов­ний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обл­держадміністрації Катерина Каїра.

Зменшилася також кількість абортів у жінок віком від 15 до 49 років. Це свідчить про правильну державну політику в цій сфері, завдяки чому репродуктивний потенціал у регіоні стає кращим.

Також вона зазначила, що на Дніпропетровщині ведеться велика робота з профілактики небажаної вагітності. У рамках регіональної програми «Здоров’я дітей та матерів» на придбання засобів контрацепції щорічно виділяється близько 500 тис. грн.

Для запобігання підлітковій вагітності проводиться широка роз’яснювальна робота. Медичні працівники з різних лікувальних закладів області відвідують загальноосвітні заклади та спілкуються з підлітками щодо здорового способу життя.

Під час таких зустрічей лікарі розповідають підліткам про те, як влаштований людський організм, які етапи розвитку він проходить, про правила особистої гігієни, сучасні засоби контрацепції, шкоду абортів, профілактику захворювань, що передаються статевим шляхом тощо. Ці теми подаються відверто та професійно, до того ж не лише у вигляді лекцій, а й у форматі тренінгів та ігор.

Загалом у 2012 р. у Дніпропетровській області проведено 238 таких лекцій.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.adm.dp.ua