Держава фінансує виявлення онкологічних захворювань

6 лютого 2013 о 16:23
500

Як повідомляло наше видання, у жовтні 2010 р. на базі Київської міської онкологічної лікарні розпочав роботу Центр із застосуванням ПЕТ-технологій — Центр ядерної медицини (далі — Центр) для діагностики онкологічних захворювань.

Функціонування Центру здійснюється за рахунок субвенції з Державного бюджету міському бюджету міста Києва (далі — субвенція). 4 лютого 2013 р. Кабінет Міністрів України затвердив Порядок та умови надання у 2013 р. субвенції на забезпечення функціонування Центру (постанова № 68).

Головним розпорядником субвенції є Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України. Розпорядник субвенції за місцевим бюджетом визначається рішенням про такий бюджет відповідно до законодавства.

Субвенція спрямовується на:

  • придбання медикаментів, витратних матеріалів та обладнання;
  • фінансування витрат, пов’язаних із сервісним обслуговуванням обладнання;
  • проведення реконструкції приміщень та вентиляційної системи.

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється в установленому законом порядку.

Київська міськдержадміністрація формує перелік товарів, що підлягають закупівлі за рахунок субвенції, в межах передбаченого обсягу видатків, і подає перелік МОЗ України для погодження в установленому ним порядку.

Обладнання включається до зазначеного переліку за наявності у відповідному закладі охорони здоров’я приміщення, придатного для його встановлення та використання.

Прим. ред. На відміну від попередніх років видатки із Державного бюджету на забезпечення функціонування Центру збільшені у 2 рази і становлять 10 млн грн.

Прес-служба «Українського медичного часопису»

за матеріалами www.kmu.gov.ua