Львів’яни мають як запозичити, так і поділитися своїм медичним досвідом

25 січня 2013 о 18:22
405

Як повідомляло наше видання, 16 січня 2013 р. віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко на доручення Прем’єр-міністра України провів селекторну нараду з питань реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» і запланував періодично виїжджати в регіони, щоб особисто контролювати ситуацію щодо його виконання.

Так, 24 січня цього року віце-прем’єр-міністр України в рамках робочої поїздки до Львівської області відвідав центральну диспетчерську Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Керівництво області та міста поінформувало К. Грищенка про реалізацію положень Закону «Про екстрену медичну допомогу» та кроки, зроблені після проведення вищезазначеної селекторної наради з цього питання.

Під час спілкування з колективом центральної диспетчерської віце-прем’єр-міністр наголосив на необхідності технічного переоснащення диспетчерської та застосування новітніх GPS-технологій для диспетчеризації, маршрутизації викликів, а також контролю за транспортними засобами.

Окрім того, К. Грищенко закликав керівництво Львівської області проводити активну роботу і шукати шляхи оновлення парку швидких, як це зроблено в Дніпропетровській області.

У цей же день К. Грищенко ознайомився з діяльністю Львівського міського центру реабілітації «Джерело» (далі — Центр реабілітації «Джерело») і відзначив суттєвий досвід та очевидний успіх працівників центру щодо реабілітації дітей-інвалідів. Зокрема він підкреслив, що держава має піклуватися про тих, хто потребує цього найбільше — це однозначна цінність, яку Україна поділяє з Європою та іншими країнами світу. Однак у цьому питанні в країні спостерігається значне відставання, зокрема у менталітеті, інфраструктурі та підходах.

Центр реабілітації «Джерело» — неприбутковий спеціальний реабілітаційний комунальний заклад змішаного типу, створений відповідно до ухвали Львівської міської ради від 26 жовтня 2007 р. № 1156.

Метою діяльності закладу є здійснення комплексної фізичної, соціальної, психологічної, педагогічної, трудової реабілітації, надання можливості дітям-інвалідам та інвалідам із вадами фізичного та (або) розумового розвитку розвинути їх здібності, побутові й соціальні навички для найбільш повної інтеграції в життя суспільства за допомогою прогресивних методів навчання, фізичної, психологічної та соціальної реабілітації, просвітницької роботи в суспільстві та батьківському середовищі й підготовки персоналу, здатного виконати цю роботу на високому професійному рівні. Організація реабілітаційних заходів складається з медичного супроводу, психологічної реабілітації, педагогічної реабілітації, фізичної реабілітації, трудової реабілітації, соціально-побутової реабілітації та фізкультурно-спортивної реабілітації, працетерапії.

На сьогодні у закладі надають реабілітаційні послуги 96 дітям-інвалідам та 42 інвалідам із дитинства.

К. Грищенко подарував для потреб Центру реабілітації «Джерело» плазмовий телевізор та кольоровий принтер, а натомість отримав у подарунок картину та сувеніри, зроблені власноруч вихованцями закладу.

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що Уряд країни робитиме усе, щоб у Центрі реабілітації «Джерело» працівники та вихованці почувалися краще, а також, щоб їх досвід поширювався на усі регіони.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua, www.loda.gov.ua