У Києві буде створено ще один перинатальний центр

25 січня 2013 о 11:55
603

З метою створення Київського міського перинатального центру відбудеться реконструкція будівель Київського міського центру репродуктивної медицини на просп. Героїв Сталінграда, 16 в Оболонському районі столиці. Відповідне розпорядження підписав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Замовником виконання робіт визначено комунальне підприємство «Інженерний центр», де наразі працюють над визначенням генеральної проектної та підрядної організації для здійснення реконструкції будівель.

У департаменті охорони здоров’я інформують, що з метою поліпшення ситуації в системі надання медичної допомоги дітям та матерям прийнято Концепцію розвитку перинатальної допомоги, що передбачає створення до 2014 р. трьох високоспеціалізованих перинатальних центрів третинного рівня надання медичної допомоги.

Так, з лютого 2012 р. у столиці почав діяти Перинатальний центр, створений на базі Київського міського пологового будинку № 7. Там допомагають жінкам із невиношуванням вагітності, приймають передчасні пологи та виходжують новонароджених із малою та екстремально недостатньою масою тіла.

У Київському міському центрі репродуктивної медицини створять Перинатальний центр для надання допомоги вагітним з інфекційною патологією, у тому числі ВІЛ-інфікованим, хворим на туберкульоз та наркозалежним жінкам. На базі Київського міського пологового будинку № 5 планується створити Перинатальний центр зі спеціалізацією медичної допомоги вагітним з екстрагенітальною патологією, який також виконуватиме функцію методичного центру.

Фахівці стверджують, що впровадження Концепції надасть можливість знизити смертність новонароджених на 20%, материнських втрат — на 10%, знизити показники дитячої інвалідності, підвищити ефективність перинатальної діагностики до 80% та знизити частоту вроджених вад розвитку.

Прес-служба «Українського медичного часопису»