Зміни щодо медогляду водіїв

25 січня 2013 о 11:37
3563

18 січня 2013 р. Міністерством юстиції України було скасовано рішення про державну реєстрацію наказу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України та Міністерства внутрішніх справ (МВС) України від 5 червня 2000 р. за № 124/345 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 18 липня 2000 р. за № 435/4656 (наказ Міністерства юстиції України від 18.01.2013 р. № 126/5).

До моменту затвердження нового наказу впродовж 10 днів чинний старий порядок медогляду водіїв, затверджений вищезазначеним документом.

З метою удосконалення і врегулювання розбіжностей із питань медичного забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху та відповідно до статей 45, 46 Закону України «Про дорожній рух» МОЗ України розробило та подало на погодження до заінтересованих міністерств проект наказу МОЗ України та МВС України «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів».

Зокрема, проектом наказу передбачено спрощення процедури підготовки медичних працівників, які проводять перед- та післярейсовий медичний огляд водіїв транспортних засобів, а також передачу організаційних та контрольних повноважень із цього питання від ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України до відповідних структурних підрозділів охорони здоров’я обласних (міських) державних адміністрацій та АР Крим.

При цьому підготовка медичних працівників методом проведення щозмінного перед- та післярейсового медоглядів водіїв транспортних засобів відбуватиметься за уніфікованою програмою, затвердженою зазначеним проектом наказу.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.moz.gov.ua