Партнерство між Україною та США у сфері допомоги хворим з ВІЛ/СНІДом продовжується

13 серпня 2010 о 15:50
290
Спеціальності :

У Міністерстві охорони здоров’я Украї­ни відбулася зустріч Зіновія Митника із Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом.

Тема зустрічі — обговорення розробки докумена під назвою «Рамкова основа партнерства», яка включає систему допомоги людям із ВІЛ/СНІДом.

Пан посол завітав до МОЗ України з метою передачі остаточного варіанта вище­зазначеного документа. «Хороша новина полягає в тому, що на основі цього документа можна буде отримати додаткову технічну допомогу, до того обсягу допомоги, яка вже надається в рамках програми «Надзвичайна ініціатива президента США» по боротьбі з ВІЛ/СНІДом», — зазначив Джон Теффт.

За словами представника США, процес роботи над документом був взаємопоєднаний, який розробляли разом із українсь­кими фахівцями і з іншими міжнародними донорами. Проект узгоджувався у Вашингтоні і таким чином став основою для виділення додаткової допомоги, підкреслив посол.

«На нашу думку, цей план закладає рамкову основу, на базі якої може надавати­ся допомога тим групам населення України, які наражаються на найвищі ризики. Одна з перших чергових цілей цього документа — це розширення доступу до послуг у цій сфері для споживачів ін’єкційних наркотиків, і це, зокрема, включає терапію із зас­тосуванням метадону як одного з важливих складників профілактики ВІЛ-інфекції. І, звичайно, це має бути робота у формі партнерства», — відзначив Джон Теффт.

Міністр, у свою чергу, висловив подяку Уряду США у особі пана посла за ту роботу, яка вже проведена і яка проводиться. «І та допомога, яка проводиться в рамках програми, дуже важлива для України. Я хочу запевнити пана посла, що особисто докладу максимум зусиль аби це все працювало на користь людям», — підкреслив З. Митник.

За матеріалами www.moz.gov.ua