Безпліддя — не вирок

17 вересня 2012 о 15:38
514

Безпліддя — не вирокЗавдяки впровадженню сучасних методик діагностики та лікування безпліддя у Дніпропетровському обласному центрі планування сім’ї та репродукції людини, що діє на базі Дніпропетровського обласного перинатального центру (далі — Центр), більше ніж 5,6 тис. сімей стали батьками. Щорічно центр відвідують близько 3 тис. пацієнтів. На його базі проводять обстеження та лікування пацієнтів із різними формами безпліддя, гінекологічними, ендокринологічними розладами, генетичні обстеження, здійснюється профілактика захворювань, надаються дошлюбні консультації чоловікам та жінкам та ін.

Протягом 2011–2012 рр. у Центрі впроваджені нові методики якісного обстеження та подальшого лікування пацієнтів, зокрема: MAR-тест (дослідження крові для визначення імунологічного безпліддя як у жінок, так і в чоловіків), ПСА (аналіз крові для ранньої діагностики онкозахворювань) та метод іммуноцитотерапії (введення у шкіру передпліччя вагітної клітин крові її чоловіка для ефективного лікування токсикозу та резус-конфлікту у вагітних). Також у центрі проводяться загальноклінічні обстеження, імунологічні проби на сумісництво подружніх пар та ін.

Центр оснащений необхідним медичним обладнанням: колькоскопами, апаратами для ультрафіолетового опромінювання крові, апаратами локально-негативної декомпресії для чоловіків, сучасним коагулометром тощо.

Кваліфіковану медичну та психологічну допомогу в центрі надають лікарі акушери-гінекологи, дитячий гінеколог, ендокринолог, гінеколог-ендокринолог, лікар з питань медичної генетики, сексопатолог-андролог, психолог та психотерапевт.

Для створення комфортних умов перебування пацієнтів у цент­рі функціонує денний стаціонар на 25 ліжок для жінок, чоловіків, дітей та підлітків. Крім того, центр є базою для проведення семінарів, тренінгів, практичних занять з сімейними лікарями, акушерами-гінекологами та середнім медичним персоналом.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.adm.dp.ua