Сімейні лікарі у Дніпропетровську отримують надбавки до заробітної плати

17 вересня 2012 о 15:35
566

Сімейні лікарі у Дніпропетровську отримують надбавки до заробітної платиЗ початку 2012 р. у Дніпропетровську сімейні лікарі щомісяця отримують муніципальні надбавки до заробітної плати у сумі 500 грн. Крім того, в рамках модернізації системи охорони здоров’я сімейні лікарі, педіатри, терапевти та медичні сестри Центрів первинної медико-санітарної допомоги забезпечуються безкоштовними проїзними квитками у міському електротранспорті. Загалом на реалізацію програми «місцевих стимулів» у Дніпропетровську на 2012 р. виділено 940 тис. грн.

«З метою покращення якості медичного обслуговування у Дніпропетровську активними темпами розвивається сімейна медицина. Для заохочення та підтримки сімейних лікарів вживаються усі необхідні заходи: нараховуються муніципальні надбавки до заробітної плати, окремо нараховуються надбавки за обсяг виконаної роботи, лікарі отримують проїзні квитки, а з вересня лікарі первинної ланки забезпечуються спеціально придбаними мобільними телефонами та безкоштовним мобільним зв’язком. Завдяки цьому пацієнти можуть у будь-який час оперативно отримати консультацію у свого сімейного дільничного лікаря», — сказав директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Олександр Рудяк.

Наразі у Дніпропетровську працюють 134 сімейних лікаря. Для повної укомплектації усіх Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста сімейними лікарями продовжується фахова підготовка спеціалістів за напрямом «Загальна практика — сімейна медицина». У 2012 р. на ці цілі виділено 510 тис. грн.

Цього року вже проведено навчання 33 сімейних лікарів на курсах стажування. Зараз навчання за спеціальністю «Загальна практика — сімейна медицина» проходять ще 60 лікарів, а у 2013 р. заплановано підготувати 148 сімейних лікарів.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.adm.dp.ua