У Дніпропетровському перинатальному центрі створено усі належні умови

9 липня 2012 о 16:30
345

У Дніпропетровському перинатальному центрі створено усі належні умови21 червня 2012 р. розпочав свою роботу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, в якому вже відбулися перші 100 пологів, більше 70% яких — з ускладненнями. Завдяки сучасному обладнанню та висококваліфікованим медичним кадрам у центрі створено усі належні умови для надання якісної медичної допомоги матерям та дітям. Сотою дитиною, яка з’явилася на світ у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі, стала дівчинка, яка народилася з масою тіла 2200 г. Мати дитини, мешканка Томаківського району, мала ускладнення навколоплідних вод, тому лікарі медичного закладу, де вона обслуговувалася, направили її до перинатального центру. Пацієнтка мала загрозу передчасних пологів, тому перебувала у перинатальному центрі ще з 25 червня 2012  р. Завдяки системній роботі лікарів первинної ланки, які на відмінно попрацювали з пацієнткою під час вагітності у її районі, та професійним діям лікарів перинатального центру і новому сучасному обладнанню пологи пройшли вдало. Зараз і мати, і новонароджена знаходяться під наглядом висококваліфікованих фахівців.

У рамках Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, під керівництвом Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створено сучасну систему перинатальної допомоги, яка включає роботу двох сучасних перинатальних центрів та систему екстреної допомоги. Перший центр було відкрито у Кривому Розі у грудні 2011 р., другий — у червні 2012 р. у Дніпропетровську.

Дніпропетровський регіональний перинатальний центр — це цілий комплекс сучасної медичної допомоги для матерів та немовлят, де зосереджені новітні технології в акушерстві, неонатології та педіатрії, медичне обладнання найвищого рівня та робота висококваліфікованих медичних кадрів.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua, www.adm.dp.ua