У Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова зводять новий корпус

6 липня 2012 о 16:24
649

У Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова зводять новий корпусГолова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига проінспектував хід будівництва хірургічного корпусу лікарні ім. М.І. Пирогова, яке планують завершити до 1 листопада. За 100 років свого існування Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова перетворилася в багатопрофільну, високо­спеціалізовану та єдину в області лікувальну установу, у якій надають висококваліфіковану медичну допомогу, основою якої є хірургія з 14 напрямків. Будівництво нового хірургічного корпусу розпочато у 1992 р. Щорічно у відділеннях нового корпусу лікуватиметься близько 7 тис. осіб. В хірургічному корпусі будуть створені сучасні умови для перебування та лікування хворих з усієї області. Після здачі його в експлуатацію в 15 операційних блоках надаватиметься складна хірургічна допомога хворим з використанням найсучасніших технологій, одночасно проводитиметься і навчання студентів за новітніми методиками лікування.

Виконання монтажно-будівельних робіт вийшло на фінішну пряму. На будівництві щодня працює понад 300 осіб. До Дня Незалежності України заплановано повністю завершити монтажно-будівельні роботи і благоустрій, а до 1 листопада — усі види робіт (утеплення фасадів, енергозберігаюча складова). Найближчим часом облаштовуватимуть зелену зону. Цьому питанню буде приділено значну увагу, оскільки атмосфера лікарні має бути доброзичливою, навіювати особливий мікро-психологічний клімат. Над цим працюватиме спеціаліст із сучасного ландшафтного дизайну.

Також ще необхідно вирішити низку технічних питань, які дозволять лікарні бути найсучаснішим закладом і демонструвати найвищу якість і діагностики, і лікування. Усе обладнання має бути неодмінно новим, високотехнологічним, тільки найвищої якості.

За усіма параметрами лікарня відповідатиме найсучаснішим світовим стандартам. Є сподівання, що лікарня стане міжрегіональним хірургічним центром, аналогів якому не буде не тільки на Вінниччині, але й у сусідніх областях. Вже у наступному році лікарня зможе прийняти перших пацієнтів.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua, www.vin.gov.ua