Нарешті Арцизька центральна районна лікарня отримала довгоочікуване нове медичне обладнання

2 липня 2012 о 17:11
457

Нарешті Арцизька центральна районна лікарня отримала довгоочікуване нове медичне обладнання26 червня 2012 р. Едуард Матвійчук, голова Одеської обласної державної адміністрації під час робочої поїздки до Арцизького району вручив нове медичне обладнання — сучасний рентгенологічний комплекс Арцизькій центральній районній лікарні.

Придбання нового рентгенологічного обладнання, яке лікарня отримала в рамках ініціа­тиви «Народний бюджет», мешканці Арцизького району чекали більше 30 років. А до цього лікарям доводилося працювати в досить складних умовах, оскільки старий рентген-апарат ледве витримував навантаження та вже відпрацював подвійну норму. Складність роботи полягала ще й у тому, що коли лікар керується тільки теоретичними знаннями, але не озброєний сучасним обладнанням, це значно ускладнює роботу і він поступово втрачає кваліфікацію. Також через неточні діагностичні дані лікарі мусили багатьох мешканців району відправляти на додаткові обстеження до обласної клінічної лікарні.

Під час вручення нового рентгенологічного комплексу було зазначено, що на цьому переоснащення новою медичної апаратурою Арцизької районної лікарні не закінчиться. В рамках «Народного бюджету» протягом року у цьому лікувально-профілактичному закладі отримають також новий флюорограф та автомобіль швидкої допомоги. Всього в Арцизькій районній лікарні цього року буде встановлено медичне обладнання на суму більше 4 млн грн. І дана районна лікарня не є винятком — приблизно такі ж суми для закупівлі медичного обладнання передбачені для кожного району Одеської обл. — близько 4–6 млн грн.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua