Поздравление по случаю 90-летия со дня основания Национальной медицинской академии последипломного образования им. П. Л. Шупика

23 жовтня 2008
2020
Резюме

Вельмишановний Юрію Васильовичу! Щиро вітаю Вас, весь колектив Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика зі славним ювілеєм — 90-річчям з дня заснування! НМАПО імені П.Л. Шупика увійшла в когорту найвідоміших вищих медичних закладів України. Особливо її авторитет зріс в новітню епоху відродження української державності, науки, освіти і культури. Сьогодні академія є провідним навчально-методичним, науковим і культурним […]

Вельмишановний Юрію Васильовичу!

Щиро вітаю Вас, весь колектив Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика зі славним ювілеєм — 90-річчям з дня заснування!

НМАПО імені П.Л. Шупика увійшла в когорту найвідоміших вищих медичних закладів України. Особливо її авторитет зріс в новітню епоху відродження української державності, науки, освіти і культури.

Сьогодні академія є провідним навчально-методичним, науковим і культурним центром, найпотужнішим у вищій медичній школі післядипломної освіти в Україні, координатором реформування післядипломної підготовки лікарів і провізорів.

Академія — ініціатор і організатор новітніх технологій у навчальному та науковому процесі, у проведенні реорганізації та вдосконалення роботи практичної охорони здоров’я.

Все сказане — самовіддана праця вчених, педагогів, лікарів. У тому, що має сьогодні академія, велика заслуга всього колективу закладу.

Зичу всім працівникам НМАПО імені П.Л. Шупика доброго здоров’я, щастя, процвітання і подальших творчих успіхів.

Міністр охорони
здоров’я України

В.М. Князевич

Вельмишановні колеги!

У жовтні 2008 р. виповнюється 90 років з дня заснування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика (в минулому Київський державний інститут удосконалення лікарів).

За роки свого існування академія пройшла славний історичний шлях і нині відома в Україні та близькому і дальному зарубіжжі як потужний заклад медичної післядипломної освіти.

Нині НМАПО імені П.Л. Шупика є провідним медичним науковим і лікувальним центром нашої держави. Ми маємо вагомі досягнення у підготовці висококваліфікованих лікарів і провізорів та кадрів вищої наукової кваліфікації. Вчені академії беруть активну участь у розвитку важливих розділів медичної науки, новітніх технологій діагностики та лікування.

В академії створені й продовжують розвиватися науково-педагогічні та науково-практичні школи вчених і педагогів, які підтримують кращі традиції фундаторів закладу.

Великим надбанням академії завжди були і залишаються її люди, співробітники, вчені, організатори охорони здоров’я.

Вітаючи вас з цією визначною датою, хочу подякувати всім і кожному особисто за плідну працю і побажати доброго здоров’я, щастя, подальших творчих успіхів!

Ректор НМАПО імені П.Л. Шупика,
доктор медичних наук, професор,
член-кореспондент АМН України,
заслужений діяч науки і техніки України,
лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки,
академік Академії наук вищої освіти України

Ю.В. Вороненко

Вельмишановні колеги!

30–31 жовтня 2008 р. відзначає своє 90-річчя Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика — головний інститут післядипломної медичної освіти в Україні, потужний навчальний, науковий і лікувальний центр.

В академії видаються 23 наукові журнали і збірники, головними редакторами яких є відомі вчені й організатори охорони здоров’я. Серед цієї когорти видань чільне місце протягом 12 років займає «Український медичний часопис». Журнал є непересічним виданням, корисним як науковцям, так і лікарям різних фахів у щоденній практичній роботі. «Український медичний часопис» — незамінний з погляду своєчасного та повного ознайомлення клініцистів і науковців з останніми новинами медичної науки і практики, рекомендаціями, настановами та розробками провідних міжнародних шкіл, актуальними проблемами сучасної медичної науки і практики.

Редакція «Українського медичного часопису» й видавництво «МОРІОН» щиро вітають ректора НМАПО імені П.Л. Шупика член-кореспондента АМН України, доктора медичних наук, професора Юрія Васильовича Вороненка, весь колектив академії з ювілеєм і зичать подальших здобутків на професійній ниві та всього найкращого в житті. Бажаємо, щоб прийдешні роки виправдали наші надії та прагнення, щоб панував мир, взаєморозуміння й любов.

Головний редактор «Українського медичного часопису»,
проректор з наукової роботи НМАПО імені П.Л. Шупика,
доктор медичних наук, професор,
заслужений діяч науки і техніки України,
лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки

І.С. Зозуля