Щоб унеможливити випадки необґрунтованого закриття лікарень

27 січня 2012 о 14:44
499

Щоб унеможливити випадки необґрунтованого закриття лікареньЯк повідомляло наше видання , у ході реформування медичної галузі Міністерство охорони здоров’я Украї­ни планує проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань оптимізації роботи. З цією метою розробляється відповідний алгоритм із залученням міжнародних експертів.

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що оптимізація та реорганізація медичних закладів має проводитися лише за згодою мешканців територіальних громад.

Віце-спікер повідомив, що з метою захисту конституційного права кожного громадянина на охорону здоров’я, якісну, кваліфіковану та вчасну медичну допомогу він спільно з народним депутатом Сергієм Шевчуком 23 січня 2012 р. зареєстрував у Парламенті законопроект про внесення змін до ст. 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (щодо реорганізації закладів охорони здоров’я).

За словами М. Томенка, цим законопроектом передбачається, що оптимізація, реорганізація чи ліквідація комунальних закладів охорони здоров’я допускається лише за згодою територіальної громади (загальних зборів) села, селища, міста чи на підставі результатів місцевого референдуму.

Це дозволить територіальним громадам безпосередньо впливати на процеси реформування медичної галузі та сприятиме посиленню громадського контролю за діяльністю відповідних органів виконавчої влади й унеможливить випадки необґрунтованого закриття лікарень.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.rada.gov.ua, www.moz.gov.ua