Столична влада скоротить дефіцит лікарів первинної медико-санітарної допомоги

14 грудня 2011 о 16:36
460

Столична влада скоротить дефіцит лікарів первинної медико-санітарної допомоги15 грудня 2011 р. Київська міська державна адміністрація винесе на розгляд депутатів Київради ініціативу щодо навчання студентів вищих медичних навчальних закладів для подальшої роботи у лікувальних закладах Києва коштом міського бюджету.

Пропонується внести відповідні зміни у рішення Київської міської ради від 17 лютого 2011 р. «Про затвердження Міської цільової програми підготовки лікарських кадрів для закладів охорони здоров’я міста Києва на 2011–2017 роки». Якщо депутати схвалять зміни до рішення, за кошти Програми буде направлено на навчання 139 студентів-медиків І–VI курсів навчання.

Реалізація цієї Програми надасть можливості вирішити питання кадрового забезпечення закладів охорони здоров’я фаховими медичними працівниками з вищою медичною освітою, перш за все лікарями загальної практики — сімейної медицини та педіатрами. За попередніми розрахунками, це скоротить дефіцит лікарів первинної медико-санітарної допомоги на 26,8%.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmv.gov.ua