Уряд вирішить, як розпорядитися коштами на будівництво «Дитячої лікарні майбутнього»

16 листопада 2011 о 12:24
465

Уряд вирішить, як розпорядитися коштами на будівництво «Дитячої лікарні майбутнього»15 листопада 2011 р. Микола Азаров, Прем’єр-міністр України, ознайомився зі станом робіт на будівництві сучасного лікувально-діагностичного комплексу Націо­нальної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» і пообіцяв, що проблем із подальшим фінансуванням не буде.

М. Азаров запевнив, що якщо будівництво вже розпочато, значить, кошти на його завершення будуть. Для будівництва корпусу, де розміщуватиметься центр із пересадки кісткового мозку та дитячої онкогематології, визначені жорсткі строки. Планується, що їх побудова та повна реконструкція всієї лікарні буде завершена у 2013 р., і в Києві, нарешті, запрацює сучасна дитяча лікарня європейського рівня.

Прем’єр-міністр підкреслив, що в 2011 р. виділено 270 млн грн. з бюджету. В наступному році буде виділено близько 900 млн грн. Крім того, він відзначив, що питання про можливість залучення коштів, зібраних Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000» на будівництво «Дитячої лікарні майбутнього», Уряд не розглядає. За його словами, ці кошти, які становлять приблизно 70 млн грн., були зібрані громадськістю, а тому Уряд не може ними розпоряджатися. При цьому він підкреслив, що фінансування реконструкції «Охматдиту» буде забезпечено за рахунок бюджетних коштів. А рішення щодо того, як раціонально розпорядитися коштами, зібраними на «Лікарню майбутнього», буде прийнято пізніше.

Також Прем’єр-міністр поспілкувався із представниками громадських організацій, які захищають інтереси пацієнтів, із членами наглядової ради «Охматдиту» та пообіцяв їм виконати намічені плани з реконструкції «Охматдиту». М. Азаров запропонував їм розробити механізм спільного з громадськістю контролю за ходом будівництва та облаштування такого необхідного дитячого центру онкогематології.

Прес-служба «Українського медичного часопису» за матеріалами www.kmu.gov.ua, www.unn.com.ua