Відбулося підписання Меморандуму у присутності президентів України та Греції

7 жовтня 2011 о 16:08
427

Відбулося підписання Меморандуму у присутності президентів України та Греції У рамках державного візиту Президента України Віктора Януковича до Греції відбулася церемонія підписання низки двосторонніх документів. Вони були підписані у присутності президентів України та Греції після завершення розширених переговорів, що відбулися в Афінах під головуванням Віктора Януковича та Каролоса Папуліаса.

Підписано Олександром Аніщенком, міністром охорони здоров’я України, Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я та соціальної солідарності Грецької Республіки про співробітництво в галузі охорони здоров’я.

Головна мета Меморандуму — активізація та розширення співпраці між Україною та Грецькою Республікою в галузі охорони здоров’я. Зокрема, Меморандум сприятиме розвитку співпраці за визначеними пріоритетними напрямами, дозволить координувати політику в галузі охорони здоров’я.

У Меморандумі зазначається, що Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство охорони здоров’я та соціальної солідарності Грецької Республіки, бажаючи сприяти співробітництву в галузі охорони здоров’я між обома країнами, домовилися розвивати співробітництво в галузі охорони здоров’я на основі рівності й взаємної вигоди за пріоритетними напрямами, такими як первинна та спеціалізована медична допомога; медична освіта, профілактика захворювань і громадське здоров’я; епідеміологічний нагляд за інфекційними захворюваннями, зокрема ВІЛ/СНІД та інші інфекційні захворювання, що передаються статевим шляхом.

У рамках співпраці проводитимуться такі форми обміну: обмін спеціалістами з метою навчання та консультацій з пріоритетних питань; обмін досвідом із пріоритетних проблем обох країн; обмін інформацією в галузі охорони здоров’я; обмін інформацією за науковими проектами.

За матеріалами www.president.gov.ua, www.moz.gov.ua