Лікарня надаватиме медичну допомогу жителям трьох областей та Криму

27 вересня 2011 о 17:29
415

Лікарня надаватиме медичну допомогу жителям трьох областей та КримуПісля капітального ремонту відкрилося сучасне спеціалізоване відділення хірургії Державного закладу «Дорожня клінічна лікарня станції Дніпропетровськ ДП «Придніпровська залізниця» (далі — лікарня). У результаті проведеної реконструкції створені комфортні умови для роботи медичних працівників відділення та стаціонарного перебування пацієнтів. Щороку у відділенні зможуть пройти лікування понад 700 пацієнтів, проводитимуться більше ніж 400 операцій на рік. Зокрема запровадження у відділенні хірургії сучасних технологій та особливого санітарно-епідемічного режиму забезпечить проведення ефективного лікування на європейському рівні хворих на цукровий діабет із гнійно-септичними ускладненнями. Також виконуватимуться операції на судинах, при ускладненнях політравм, при опіках, відмороженнях. У відділенні надаватимуть планову й цілодобову екстрену допомогу.

«Це відділення — єдине серед усіх медичних закладів Придніпровської залізниці. У ньому лікуватимуть працівників залізниці не лише нашого регіону, але й Запорізької та Херсонської областей, а також Автономної Республіки Крим», — зазначив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.

Довідка

Лікарня — найбільший медичний заклад магістралі зі столітньою історією. Вона обслуговує понад 125 тис. залізничників, надаючи необхідне лікування хворим на серцево-судинні, шлунково-кишкові, хірургічні, гінекологічні захворювання, пацієнтам із вадами органів слуху, зору, опорно-рухового апарату, ендокринної, сечовивідної та нервової систем.

У складі лікарні функціонує поліклініка з дитячим відділенням та поліклінічним відділенням Національного університету залізничного транспорту на 1200 прийомів за зміну. В акушерському відділенні лікарні щороку народжуються близько 800 малюків. На базі медичного закладу працюють кафедри шпитальної терапії № 2 та загальної хірургії Дніпропетровської державної медичної академії.

Капітальний ремонт і оснащення спеціалізованого відділення хірургії виконано за кошти Придніпровської залізниці. Загалом на реконструкцію було виділено більше 2 млн грн.

За матеріалами www.guoz.dp.ua