Віктор Янукович про впровадження страхової медицини в Україні

21 вересня 2011 о 12:42
520

Віктор Янукович про впровадження страхової медицини в УкраїніВіктор Янукович, Президент України, під час візиту до Нью-Йорку відповів на запитання журналістів щодо реформування системи охорони здоров’я в Україні.

Він наголосив, що програма реформ розрахована на багато років і передбачає впровадження ефективної страхової медицини.

В. Янукович також повідомив, що буде реформовано систему надання швидкої медичної допомоги, впроваджено інститут сімейної медицини, забезпечено належне амбулаторне обслуговування, роботу спеціалізованих центрів. Особлива увага приділятиметься страховій медицині. У цьому напрямку також передбачене поступове реформування.

Президент України зазначив, що громадяни, які працюють, вкладатимуть кошти у своє здоров’я, а малозабезпечені верстви населення, а саме інваліди, люди похилого віку тощо, матимуть державну підтримку. Також в країні обов’язково реалізовуватимуться бюджетні програми. Як показують результати досліджень, ефективне використання всіх наявних у країні ресурсів навіть за незмінних обсягів фінансування значно покращить медичне обслуговування.

В. Янукович також наголосив, що у медицині, як і в інших сферах, планується запровадити приватно-державне партнерство, додавши, що в Україні вже існує відповідне законодавство. Об’єднання зусиль держави і приватного сектору — це світова практика, і вона сьогодні у повній мірі застосовується в нашій країні.

За матеріалами www.president.gov.ua