Головний імунолог не радить батькам примушувати дітей спати

26 серпня 2011 о 16:47
748
Спеціальності :

Головний імунолог не радить батькам примушувати дітей спати26 серпня 2011 р відбулася колегія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. На ній був присутній Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який висловив думку, що дітей потрібно привчати до того, аби вони займалися своїм фізичним здоров’ям. Прем’єр вважає, що заняття фізкультурою та спортивні секції є важливою частиною життя дитини, і радить їм загартовуватися для того, щоб покращувати свій імунітет.

На прес-конференції був присутній головний дитячий імунолог міста Києва Алла Волоха. Вона висловила декілька основних положень та порад щодо здоров’я дітей. Головний імунолог не радить батькам примушувати дітей спати більше, аніж потребує організм, адже дитина має бути максимально фізично активною. І якщо дитина достатньо рухається або займається якимось спортом, її організм сам по собі вимагатиме певного відпочинку та сну. Якщо дитина не має достатньо фізичної активності, то і сон її буде не дуже бажаним та здоровим.

Також А. Волоха вважає, що дітям дошкільного віку необхідно відвідувати дитячі садки, адже це сприяє підвищенню їх імунітету. Вона зазначила, що харчування в дитячих садочках на сьогодні відповідає необхідним нормам і є відносно збалансованим, хоча вміст кількості необхідних свіжих овочів та фруктів недостатній.

Щодо дітей, які в цьому році йдуть до школи вперше, головний імунолог зауважила, що третина з них може мати різні хронічні захворюваннями або бути схильними до гострих респіраторних захворювань, але більшість з них здорові.

За матеріалами www. unn.com.ua