Щодо впровадження Єдиного реєстру пацієнтів та реєстру листків непрацездатності

27 червня 2011 о 15:38
928

Щодо впровадження Єдиного реєстру пацієнтів та реєстру листків непрацездатностіНа Івано-Франківщині пройшла Всеукраїнська нарада за результатами впровадження Електронного реєстру пацієнтів та Єдиного електронного реєстру листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я України. Нарада відбулася під головуванням начальника Центру медичної статистики Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України Михайла Голубчикова та начальника відділу спеціалізованої медичної допомоги Департаменту лікувально-профілактичної допомоги МОЗ України Ольги Коллякової.

Учасники узагальнили досвід пілотних регіонів, до яких належать Харківська, Одеська та Івано-Франківська області, та обговорили подальше впровадження електронних реєстрів в інших регіонах України, а також посилення контролю за станом організації та якості експертизи тимчасової непрацездатності. Присутні ознайомилися з практичним досвідом функціонування реєстрів в Івано-Франківській центральній міській лікарні й заслухали виступи представників усіх трьох пілотних областей, а також представників Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та розробників програмних продуктів зазначених реєстрів.

На нараду були запрошені заступники головних лікарів центральних районних лікарень і центральних міських лікарень усіх районів Івано-Франківської області. Нарада схвалила доцільність продовження впровадження Єдиного реєстру пацієнтів та реєстру листків непрацездатності в усіх областях України.

Прим. ред.: Наказом МОЗ України від 25.07.2008 р. № 409 затверджено Концепцію галузевої програми «Електронна система реєстрації та обміну медичною інформацією між закладами, установами і організаціями охорони здоров’я» (Концепція) . У розділі Концепції «Терміни реалізації і джерела фінансування» зазначено, що створення і впровадження системи реєстрації та обміну медичною інформацією між закладами охорони здоров’я на основі інформаційних і телекомунікаційних технологій можливе лише за умови державної підтримки. Джерелами фінансування є Державний та місцеві бюджети, а також інші не заборонені законодавством джерела.

Виконання Програми розраховано на 5 років і проводиться в 3 етапи. На першому етапі створюється медичний процесинговий центр. На другому — впроваджуються локальні точки реєстрації та обміну інформацією в лікувально-профілактичних закладах обласного та регіонального рівня. На третьому етапі залучаються районні та міські лікувально-профілактичні заклади.

За матеріалами www.uozoda.if.net.ua