Олександр Аніщенко привітав випускників медичних та фармацевтичних навчальних закладів

24 червня 2011 о 15:36
610

Дозвольте сердечно привітати Вас, дорогі випускники 2011 р., із визначною подією у Вашому житті — завершенням навчання у медичних та фармацевтичних училищах та коледжах, університетах та академіях.

Перед Вами, молоді наші колеги, широкий шлях. Хочеться вірити, що кожен з Вас досягне професійного успіху, підкорюватиме нові вершини, здобуде багато славних перемог. Від Вашої майстерності, знань, умінь залежатиме саме дороге для кожної людини — її здоров’я.

Президентом України та Урядом країни визначено стратегічний шлях реформування вітчизняної охорони здоров’я та поставлені нові відповідальні завдання щодо забезпечення ефективної і доступної для населення медичної допомоги, забезпечення соціального захисту медиків, реалізації державних програм по стабілізації ситуації із серцево-судинними, онкологічними та інфекційними хворобами, захворюваннями на туберкульоз і ВІЛ-інфекцію/СНІД.

У пілотних регіонах нашої країни та м. Києві вже впроваджуються нові принципи надання медичної допомоги населенню, відкриваються сімейні амбулаторії, створюються потужні університетські лікарні, реорганізується екстрена та невідкладна допомога.

Наша кінцева мета — у короткі терміни досягти такого рівня медичної допомоги, який би влаштовував і лікаря, і пацієнта, і суспільство в цілому. І в цій роботі ми розраховуємо на Ваше молоде завзяття та знання.

Інноваційні процеси у вищій медичній школі України сприяють підвищенню престижу нашої країни на світовій арені. Адже нині українські медичні вищі навчальні заклади готують понад 19 тис. іноземних громадян з понад 120 країн світу.

Ми переконані, що послами доброї волі України у світі стануть випускники вищих медичних навчальних закладів — іноземні громадяни, яких ми також сьогодні щиро вітаємо з отриманням дипломів та звання «Доктора медицини».

Дорогі наші молоді колеги! Ми впевнені, що отримані у вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладах глибокі знання дозволять Вам гідно вступити до молодої когорти медиків XXI століття і опанувати не одну життєву і професійну висоту.

Тож успіхів Вам, шановні випускники, щасливої життєвої дороги і наснаги у праці на благо Батьківщини та охорони здоров’я українського народу!

Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко