Денис Мацуй відсторонений від виконання повноважень генерального директора ДП «Електронне здоров’я» (оновлено)

9 січня 2019 о 11:17
1308

До 16 січня 2019 р. Денис Мацуй відсторонений від виконання повноважень генерального директора ДП «Електронне здоров’я» (далі — Підприємство).

Підстава для відсторонення

Наказом МОЗ України від 02.01.2019 р. № 1/АДМ відповідно до Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267, підпункту 10) пункту 11 Контракту від 15 травня 2018 р. № 5, з метою забезпечення виконання генеральним директором Підприємства умов контракту, перевірки обставин, викладених у зверненнях щодо діяльності Підприємства, а також підвищення ефективності роботи Підприємства, утворено комісію для проведення перевірки виконання генеральним директором Підприємства умов Конт­ракту від 15 травня 2018 р. № 5 та затвердити її персональний склад.

Також у наказі йдеться, що на час проведення перевірки Дениса Володимировича Мацуя відсторонено від виконання повноважень за посадою генерального директора Підприємства.

Що буде з електронною системою охорони здоров’я

Тимчасово виконувати обов’язки генерального директора Підприємства буде начальник відділу безпеки і кадрового забезпечення державного підприємства Роман Єгорченко. Усі заплановані раніше роботи відбуватимуться за графіком.

У 2019 р. електронна система охорони здоров’я буде рости і розвиватися. Попереду робота над великими і важливими для впровадження змін в охороні здоров’я проектами. Міністерство охорони здоров’я докладатиме зусиль для злагодженої співпраці Підприємства, Національної служби здоров’я, медичних інформаційних систем та інших зацікавлених сторін.

Позиція ДП “Електронне здоров’я”

У ДП «Електронне здоров’я» повідомляють про свою позицію щодо відсторонення Дениса Мацуя від виконання повноважень генерального директора

На сайті державного підприємства опубліковано повідомлення, в якому йдеться, що  4 січня 2019 року наприкінці робочого дня на сайті Міністерства охорони здоров’я було опубліковано наказ щодо відсторонення від роботи Генерального директора ДП «Електронне здоров’я» Д.Мацуя.

Наказ не відповідає нормам трудового законодавства

У повідомлені йдеться, що зазначений наказ не відповідає нормам діючого трудового законодавства України і має низку порушень, зокрема законодавства щодо підстав відсторонення працівників від роботи. Наразі лист з аналізом виявлених порушень діючого законодавства направлений до МОЗ із проханням прийняти міри до співробітників, що його підготували.

Якісне та своєчасне впровадження електронної системи охорони здоров’я в Україні є пріоритетом для ДП “Електронне здоров’я”, тому підприємство  веде роботу в штатному режимі та в повному складі. А всі роботи з розробки функціоналу електронної системи охорони здоров’я ведуться у відповідності з графіком.

ДП «Електронне здоров’я» готове до перевірки

Генеральний директор та колектив ДП виконують обов’язки в повному обсязі та готові до співпраці з представниками МОЗ, які будуть вести перевірку виконання умов контракту Генеральним директором.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua, ehealth.gov.ua