Незабаром відбудуться перевірки готовності лікувально-оздоровчих закладів до сезону відпочинку

24 травня 2011 о 14:55
347

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко доручив кожній області перевірити всі лікувально-оздоровчі заклади, які готуються приймати відпочивальників, і особливу увагу приділити тим закладам, в яких оздо­ровлюватимуться діти. Про це він сказав під час селекторної наради за участю Головного державного санітарного лікаря України Сергія Риженка, директора Департаменту охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Світлани Осташко і головних державних санітарних лікарів регіонів.

О. Аніщенко наголосив на необхідності готовності колег із сусідніх регіонів допомагати всім прибережним районам. «За кожним оздоровчим закладом, за кожною оздоровчою зоною повинні бути закріплені заклади із міст-сусідів і сусідніх районів для надання як екстреної допомоги, так і, за необхідності, протиепідемічної», — підкреслив міністр.

Керівник регіону, де проходить процес оздоровлення, і Голов­ний державний санітарний лікар є відповідальними за проведення оздоровчого сезону 2011 р.

О. Аніщенко доручив кожному регіону відпрацювати систему контролю організації оздоровчого сезону у нинішньому році. «Міністерством розроблено наказ від 5 травня 2011 р. № 262 «Про організацію медичного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2011 року», де чітко виписані всі нормативи, які потрібно виконувати для надання якісного медичного забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей», — зауважив міністр охорони здоров’я України.

За матеріалами www.moz.gov.ua