В’ячеслав Кириленко
12 січня 2018

Перше засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технологій відбудеться 16 січня 2018 року

97897235235Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко 11 січня 2018 р. провів нараду щодо підготовки першого засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. У нараді взяли участь представники Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, Міністерства науки і освіти, Міністерства фінансів, Мінекономрозвитку, Мін’юсту, Секретаріату Кабінету Міністрів.

Учасники наради обговорили основні підходи до середньострокового планування фінансового забезпечення наукової сфери на 2018–2020 рр., питання утворення Національного фонду досліджень України (його основна функція — фінансування наукових проектів за грантовим принципом) та запровадження базового фінансування наукової діяльності закладів вищої освіти за результатами державної атестації їх наукової (науково-технічної) діяльності.

Нагадаємо, що перше засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технологій на чолі з Прем’єр-міністром України, головою Національної ради України з питань розвитку науки і технологій Володимиром Гройсманом заплановане на 16 січня 2018 р.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua