Чи дозволить влада продаж алкогольних напоїв у закладах охорони здоров’я?

6 травня 2011 о 19:00
471

Чи дозволить влада продаж алкогольних напоїв у закладах охорони здоров’я?4 травня 2011 р. у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 8465 «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (щодо правил продажу алкогольних напоїв у санаторно-курортних та оздоровчих закладах)».

Автор законопроекту, народний депутат України Борис Дейч (Партія регіонів) вважає, що в санаторно-курортних та оздоровчих закладах зростає кількість практично здорових людей, які в умовах оздоровниці, крім медичних, прагнуть отримати й інші послуги, що сприятимуть підвищенню життєвого тонусу, задовольнятимуть їх духовні та емоційні потреби. Саме для задоволення цих потреб народний обранець пропонує дозволити на законодавчому рівні споживати та продавати спиртні напої у санаторно-курортних закладах, які, до речі, відповідно до ст. 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я, відносяться до закладів охорони здоров’я разом із лікарнями, поліклініками, аптеками. Для цього необхідно внести зміни до статей 15-2 та 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Профільним комітетом, який розглядатиме цей законопроект, визначено Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики. Отже, рішення цього питання тепер залежить від доброї волі та здорового глузду народних депутатів.

За матеріалами www.rada.gov.ua