Уряд працює над методикою формування мережі первинної медичної допомоги

6 листопада 2017 о 18:02
459

989823985423Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства разом із Міністерством охорони здоров’я, органами місцевого самоврядування мають визначити дієву методику формування мережі якісної і доступної первинної медичної допомоги. Про це наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у рамках Форуму місцевого самоврядування в Асоціації міст України, який відбувся 6 листопада 2017 р.

Він зазначив, що дієва методика щодо формування, утримання і експлуатації відповідної інфраструктури на місцях визначатиме ефективність і якість наданих медичних послуг громадам.

«Аби забезпечити належну якість послуги, маємо разом із громадами опрацювати увесь комплекс супутніх питань. Не можемо дозволити собі спочатку збудувати центр медико-санітарної допомоги чи амбулаторію, а потім думати, як забезпечити їх пацієнтами. Адже в Україні є гірські території, є густо- і малозаселені райони, у кожного своя специфіка. Відтак, визначена дієва методика дозволить забезпечити усі громади первинними медичними послугами належної якості», — зауважив Г. Зубко.

Також зазначено, що важливо, аби на рівні первинної медицини та освіти у громадах було забезпечено виконання вимог щодо доступності для осіб з особливими потребами, і для цього при Мінрегіоні працює комітет з доступності.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua