Заборгованість по зарплаті медиків: на її погашення виділено 81,7 млн грн.

9 жовтня 2017 о 12:20
409

442141561Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України, наразі виконується рішення про погашення заборгованості, яке було прийняте на спільній нараді Міністерства охорони здоров’я України, Мінфіну, Верховної Ради України та професійних медичних спілок під головуванням віце-прем’єр-міністра Павла Розенка.

Після наради Міністерство охорони здоров’я України підготувало проект розпорядження «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», який вже 27 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України був підтриманий.

Згідно з розпорядженням буде розподілено 559,2 млн грн., з них 81,7 млн — на погашення заборгованості по зарплаті станом на 1 жовтня 2017 р. Кошти в регіони підуть найближчими днями.

Відповідно до наданої структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій інформації, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров’я фондом оплати праці з нарахуваннями на 2017 р. на кінець року становитиме 2,7 млрд грн.

Також повідомляється, що перерозподіл медичної субвенції погодив на свому засіданні 5 жовтня 2017 року Комітет з питань бюджету Верховної Ради України. Про це також повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров’я України. Ось що пише посадовець:

“Отримали від бюджетного комітету остаточне погодження про перерозподіл резерву субвенції (559 млн.грн.) на погашення дефіциту зарплат лікарям.

Комітет сьогодні збирався спеціально лише для цього питання (основне засідання відбулося вчора, а наступне відбудеться за два тижні). Дякую голові комітету Andrii Pavelko (Андрій Павелко – прим. ред.) та усім його членам за розуміння важливості та готовність іти назустріч.

Вже найближчими днями кошти підуть в регіони, і буде погашено заборгованість по заробітній платі, яка накопичилась.

Нагадаю, що до кінця року буде ще один розподіл резерву субвенції (тої, яка призначена для окупованих територій і не була використана), щоб була можливість “закрити” ті місяці, що залишились…”

Проте станом на 9 жовтня 2017 року відповідної інформації на офіційному сайті Комітету з питань бюджету Верховної Ради України немає.

Нагадаємо, у Житомирі міська рада погасила заборгованість держави перед медичними працівниками із міського бюджету та планує подавати позов до суду на Кабінет Міністрів України.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua