Оксана Сивак звільняється з посади заступника міністра охорони здоров’я

9 серпня 2017 о 16:31
1170

252535Оксана Сивак звільняється з посади заступника міністра охорони здоров’я України. Про це 9 серпня 2017 р. вона повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні мій останній день на посаді заступника міністра охорони здоров’я у складі цієї команди. Повідомляю про це, оскільки не хочу, щоб це породило чутки, здогадки і версії.

Я йду з МОЗу свідомо і маю бачення свого подальшого шляху. Таке рішення ухвалила, перш за все, через розбіжності у підходах до командної роботи та втрату взаємної довіри. Пріоритетом моєї команди була і лишається максимальна прозорість роботи Міністерства, що видно з усіх напрямів у моєму підпорядкуванні. Це був важкий рік, протягом якого ми гідно справлялися зі своїми обов’язками. Як і раніше, вважаю, що система охорони здоров’я потребує реальних змін. Багато етапів вже реалізовано, частина — у процесі, є й те, що не вдалося. Щиро зичу, щоб задумані плани були реалізовані. Вдячна колегам та медичній спільноті за нашу спільну роботу, адже саме ви всі є рушійною силою цих змін.

Про те, чому вирішила піти, розповім згодом», — пише О. Сивак.

На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров’я України у соціальній мережі Facebook того ж дня з’явилося повідомлення, що Уряд прийняв відставку посадовця.

«Сьогодні 9 серпня Кабінет міністрів України підтримав рішення заступника міністра охорони здоров’я України Оксани Сивак про звільнення.

Оксана Сивак працювала на посаді заступника міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції з вересня 2016 року.

За майже рік її роботи у МОЗ України запрацював Центр громадського здоров’я, на базі Київської обласної клінічної лікарні відкрили державне тренінгово-реабілітаційне відділення, Уряд затвердив концепцію розвитку громадського здоров’я в Україні та реформи служби крові України, а також відбулося ряд змін й у інших важливих напрямках системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що раніше Оксана Сивак працювала консультантом ВООЗ, куратором клінічних досліджень у напрямках онкології, кардіології, ревматології, ендокринології. Також вона була лікарем акушер-гінекологом в Центрі репродуктивного здоров’я Київської міської клінічної лікарні №1 та кординатором громадських медичних проектів в організації “Ініціатива Е+”.

Оксана Сивак продовжуватиме взаємодіяти з командою міністерства. Ми вдячні за її роботу та бажаємо подальших успіхів і нових можливостей», – йдеться у дописі на сторінці Міністерства.

Нагадаємо, О. Сивак займає посаду заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції з вересня 2016 р.

Прес-служба «Українського медичного часопису»