Фізична активність — запорука довголіття

6 березня 2017 о 16:50
1110

100502Щороку в Україні помирають від неінфекційних захворювань близько півмільйона людей, причому приблизно 400 тис. осіб — внаслідок хвороб серцево-судинної системи та онкологічних патологій.

Про це під час прес-конференції у зв’язку зі стартом всеукраїнського фітнес-туру «Живи танцюючи», яка відбулася 3 березня 2017 р. в Інформаційному агентстві «Українські новини», заявив заступник генерального директора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України Владислав Збанацький.

«Щороку країна втрачає у зв’язку з неінфекційними захворюваннями близько півмільйона людей, з яких приблизно 400 тис. — це «жнива» хвороб серцево-судинної системи та онкологічних захворювань. Однією з основних причин цих захворювань є нездоровий спосіб життя, зокрема тютюнопаління, надмірне вживання алкоголю, нездорове харчування та низька фізична активність. На жаль, в Україні більше 10% людей ведуть малорухливий спосіб життя і що найгірше — показники високі серед вікової категорії 18–29 років. Відсоток низької фізичної активності у не­одружених та розлучених у півтора раза вищий, ніж у людей, що пов’язані шлюбом», — підкреслив В. Збанацький.

«Ми всі маємо зрозуміти, що наше особисте здоров’я передусім потрібно нам самим. І ми маємо самі нести відповідальність за своє здоров’я як перед собою, так і перед нашими рідними та суспільством», — зауважив В. Збанацький.

Він також додав, що Центр громадського здоров’я МОЗ України вітає ініціативи, що покликані підвищити показник фізично активного населення, та завжди підтримує кроки, що роблять наших громадян здоровими.

Нагадаємо, МОЗ України пропонує для публічного обговорення проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я».

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами ucdc.gov.ua